Senin, 23 November 2015

Pemulihan Home Untuk Batu Buah Pinggang

Pemulihan Home Untuk Batu Buah Pinggang

Batu dilontarkan atau calculi yang membentuk dalam salah satu atau kedua-dua buah pinggang anda dipanggil batu karang. Oleh kerana fungsi buah pinggang adalah untuk menapis darah sisa, yang mempunyai sebuah batu yang besar menyekat laluan yang pasti dan jelas akan membawa banyak komplikasi dalam badan anda.

Sebahagian daripada tanda-tanda, yang mungkin akan meletakkan sama dengan jangkitan saluran kencing termasuk mempunyai darah dalam air kencing, demam, sakit belakang anda dan mempunyai rasa sakit di bahagian-bahagian badan yang lain seperti perut.

Terdapat pelbagai cara untuk membuat rawatan rumah pada melarutkan batu. Antara Rawatan rumah pada melarutkan batu karang termasuk pengambilan vitamin C-yang sebenarnya melarutkan batu karang. Anda juga boleh cuba selasih -yang dimakan untuk mengusir batu dalam saluran kencing anda, lemon dan banyak lagi.

Epal, celeries dan tembikai juga terbukti celeries effective- mencegah pembentukan batu manakala tembikai adalah dianggap sebagai salah satu ubat rumah terbaik di membubarkan stones- buah pinggang dan juga kacang buah pinggang. Ada yang mengatakan bahawa mengambil dalam teh juga berkesan, kerana orang Cina menggunakan ini sebagai ubat untuk calculi.

Semua ini adalah agak membantu tetapi seperti yang kita semua katakan dan tahu, mencegah lebih baik daripada mengubati, terutama apabila ia datang untuk berurusan dengan masalah ini. Anda perlu mengurangkan pengambilan garam atau makanan yang masin dan minum sekurang-kurangnya 8 gelas air sehari. Satu perubahan yang cepat dalam diet anda juga boleh membantu, kerana menukar kedudukan yang gaya hidup anda kepada yang lebih baik mungkin yang anda dan banyak badan anda daripada yang baik.

Tidak ada komentar:

Posting Komentar